Ajouter au panier PDF Vrienden der Blinden en Slechtzienden op Facebook

Literaire workshops

Lezen in het donker
Lezen in het donker … in Mons


De vereniging organiseert regelmatig voorleesmomenten en debatten in het donker onder begeleiding van een auteur. Zowel mensen met een visuele beperking als zienden kunnen deze workshops volgen.

Leesclub van Charleroi

De leesclub van Charleroi, ontstaan uit een samenwerking tussen het Centre d’Action Laïque carolo en de Vrienden der Blinden en Slechtzienden, is bestemd voor visueel gehandicapten, maar brengt sinds mei 2012 ook een gemengd publiek samen van blinden en slechtzienden, van zienden, van iedereen die in boeken en literatuur geïnteresseerd is.
Op de eerste donderdag van de maand zijn deze ontmoetingen een gezellige gelegenheid om elkaar te leren kennen, om naar elkaars mening te luisteren over de teksten die hardop voorgelezen worden door de begeleider van de workshop. De club is een succes al sinds de eerste lezingen van enkele fragmenten uit “La spectaculaire histoire des rois des Belges” van Patrick Roegiers. “Het debat met het publiek is een buitengewone ervaring. Iederéén was in de ban van de verhalen over onze koningen”, vertelt een enthousiaste, slechtziende Michel Rosart die aan de grondslag ligt van deze samenwerking.
 

IK DOE EEN GIFT

Steun het geïntegreerde dienstenaanbod voor blinden en slechtzienden door het volgende bedrag te schenken :Privacybeleid | Copyright | Wettelijke vermeldingen | Copyright © Les Amis des Aveugles 2019 | Réalisé par Comase info avec CodeWeb

Wij gebruiken cookies om onze website beter te laten werken, surfgedrag te meten en te optimaliseren. U kan onze website verder bezoeken als na uw akkoord.

IK ACCEPTEER  MEER WETEN