Ajouter au panier PDF Vrienden der Blinden en Slechtzienden op Facebook

Rusthuis “Residentie Gravin Madeleine d’Oultremont” (RH) Erkenningsnummer: MR/153053588

Het Rusthuis (RH), erkend door het Waals gewest en gefinancierd door het RIZIV sinds 2000, heeft een capaciteit van 76 bedden in recente infrastructuren. De bewoners zijn ten minste 60 jaar oud en worden, grotendeels, geconfronteerd met een vermindering of verlies van hun gezichtsvermogen. Soms kampen ze nog met andere, daaraan verwante pathologieën.

In het hartje van een groen gebied deelt het Rusthuis samen met de Residentiële Dienst voor Volwassenen een veilige omgeving die speciaal is aangepast voor mensen met verminderde tastzin en motoriek. De maaltijden worden ter plaatse bereid en zijn afgestemd op het dieet en de specifieke verwachtingen van de bewoners. Naast het directie- en administratiepersoneel telt het team nog verzorgings- en onderhoudspersoneel. Het verzorgend personeel is 24 uur per dag aanwezig en kan rekenen op de steun van het medisch team van het Revalidatie Centrum van de vereniging.

Verbintenissen

Rusthuis

Het rusthuis kan meer dan 70 bewoners opvangen.

Het Rusthuis streeft ernaar elke senior het gevoel te geven het eigen leven nog steeds in handen te hebben. Het ervaren personeel, dat speciaal is opgeleid, zorgt ervoor dat elke bewoner in contact blijft met de buitenwereld en in de eigen mogelijkheden blijft vertrouwen.

Die doelstellingen zetten we om in concrete verbintenissen: elke inwoner echt leren kennen, de banden met de buitenwereld bevorderen, het zelfvertrouwen verbeteren via de sociale rollen, daar de familie van de bewoners bij betrekken, het gemeenschapsleven in het rusthuis ontwikkelen.

Het opzet en de uitrusting van het nieuwe gebouw spelen daarin een grote rol. De ruimtes zijn zo ontworpen dat blinden en slechtzienden makkelijk herkenningspunten kunnen afbakenen. De inrichting van de ruimtes werd daartoe speciaal bestudeerd.

Rusthuis gebouw

Contact :

Laurent BAISE : +32 (0) 65 32 79 21
mrpa@amisdesaveugles.org

Help ons om ons werk voort te zetten voor blinden en slechtzienden die intensiever lijden onder het isolement door een gift te doen of door uw eigen actie te lanceren op ons online donatieplatform. Klik op onderstaande link om naar het platform te gaan.

 

EEN GIFT DOEN

International Guide Dog Federation
Privacybeleid | Copyright | Wettelijke vermeldingen | Copyright © Les Amis des Aveugles 2022 | Réalisé par Comase info avec CodeWeb