Ajouter au panier PDF Vrienden der Blinden en Slechtzienden op Facebook

Vlaamse kaskraker met audiodescriptie op Film Fest Gent

Het is eens wat anders, geen filmsterren maar blindengeleide honden met hun baasje op de rode loper van Film Fest Gent!  Op maandagnamiddag 17 oktober 2016 presenteerde Film Fest Gent in samenwerking met Vrienden der Blinden de film D’Ardennen met audiodescriptie.

Maar wat is audiodescriptie nu eigenlijk? Een commentaarstem beschrijft, tussen de conversaties door, alle relevante zaken die in beeld komen, zodat ook mensen met een visuele handicap het verhaal perfect kunnen volgen.

Film Fest van Gent


Vooraf werd de film voorgesteld door Roel Van Bambost, ondervoorzitter van FFG. Deze rauwe, grimmige maar fijne film was vorig jaar de opener van het filmfestival en tevens het filmdebuut van regisseur Robin Pront. Uit monde van Hilde Leroy (consulente Audio-descriptie) kreeg het aanwezige publiek meer te horen over hun jaarlijkse samenwerking met FFG en waarom net deze film gekozen werd. Een Vlaamse topcast in een strakke regie in een onversneden Flemish noir.


Als laatste spreker nam Brigitte Vervenne (sociale dienst - Provincie West Vlaanderen) het woord. Zij  gaf meer uitleg over de vzw ‘Vrienden der Blinden en Slechtzienden’  en sloot af met een overzicht van komende activiteiten. Daarna ging het licht uit, waarna de zaal genoot van deze boeiende Vlaamse kaskraker…
Film Fest Gent

Deze donkere maar sfeervolle misdaadthriller vertelt, met de nodige humor, het verhaal van twee aan lager wal geraakte broers Dave en Kenneth, gespeeld door Jeroen Perceval en Kevin Janssens. De twee broers doen een brutale homejacking waarbij Kenneth gevat wordt. 4 jaar later komt Kenneth vrij en er is veel veranderd. Er ontstaat een ingewikkelde driehoeksverhouding met de labiele Sylvie (Veerle Baetens). Dave moet met lede ogen aanzien, hoe zijn broer rondloopt als een ongeleid projectiel en zijn ex-vriendin Sylvie probeert terug te winnen.

 

Help ons om ons werk voort te zetten voor blinden en slechtzienden die intensiever lijden onder het isolement door een gift te doen of door uw eigen actie te lanceren op ons online donatieplatform. Klik op onderstaande link om naar het platform te gaan.

 

EEN GIFT DOEN

International Guide Dog Federation
Privacybeleid | Copyright | Wettelijke vermeldingen | Copyright © Les Amis des Aveugles 2022 | Réalisé par Comase info avec CodeWeb